«اختلالات یادگیری» که معمولاً به اختصار «LD» نامیده میشود، اصطلاحی کلی برای گروهی از اختلالات است که در توانایی کودک در یادگیری مهارتهای اساسی اختلال ایجاد میکند. اختلالات یادگیری را میتوان به سه دسته اصلی تقسیم کرد: اختلالات خواندن، نوشتن یا ریاضی. کودکانی که اختلال یادگیری دارند ممکن است قادر به انجام وظایف خاصی در این دستهها نباشند، یا ممکن است این کار را در سطحی انجام دهند که حداقل دو سال پایینتر از سطح کلاس برای سن آنها باشد. به طور کلی، افراد مبتلا به اختلالات یادگیری از هوش متوسط یا بالاتر از حد متوسط برخوردارند. در تایلند، اختلالات یادگیری در حدود ۶ تا ۱۰ درصد از کودکان در سن مدرسه یافت میشود.
همه این علائم تفاوت مشخصی با سایر کودکان در همان محدوده سنی نشان میدهند. از این رو، این میتواند مشکلی باشد که یادگیری آنها را به صورت طولانی مدت و مداوم تحت تأثیر قرار میدهد.
برای ارتباط با بهترین روانشناس کودک در تهران با گروه روانشناسی ویان تماس بگیرید
برخی از نمونههای مشکلات رفتاری احتمالی در کودکان مبتلا به ناتوانی یادگیری میتواند عدم علاقه به یادگیری باشد. آنها ممکن است کندتر کار کنند یا کار ناتمام داشته باشند، تمرکز کافی در یادگیری نداشته باشند، از خواندن و نوشتن اجتناب کنند، تحریکپذیر باشند و ممکن است در خواندن و نوشتن اعتماد به نفس نداشته باشند. آنها اغلب پاسخ میدهند که نمیدانند یا نمیتوانند کارها را انجام دهند، یا ممکن است استرس زیادی در مورد تکالیف نشان دهند. در نتیجه، این ممکن است باعث شود بزرگسالان این کودکان را تنبل، فاقد انگیزه برای مطالعه، لجباز و/یا بدرفتار بدانند.
اختلال یادگیری (LD) ممکن است بر احساسات کودک نیز تأثیر بگذارد. کودکان مبتلا به اختلال یادگیری (LD) اغلب احتمال دارد مشکلات عاطفی را تجربه کنند و در نتیجه در سازگاری با شرایط مشکل داشته باشند. به عنوان مثال، آنها ممکن است دمدمی مزاج و تحریکپذیر باشند، به راحتی دلسرد شوند، حوصلهشان سر برود، غمگین باشند، اعتماد به نفس نداشته باشند یا به دلیل کاری که قادر به انجام آن نیستند، نسبت به دوستان خود احساس حقارت کنند، در برخی موارد تا حدی که در برابر رفتن به مدرسه مقاومت میکنند یا تمایلی به رفتن به مدرسه ندارند.
پزشک ابتدا سابقه عمومی و پزشکی کودک، سابقه یادگیری و/یا مدرسه، سابقه رشد و گزارشهای معلمان همیشگی کودک را بررسی و ارزیابی میکند. سپس پزشک ارزیابی سلامت روان و رشد را انجام میدهد تا کودک را از نظر سایر اختلالات رایج همزمان، مانند اختلال بیشفعالی کمبود توجه (ADHD)، اختلالات گفتاری و ارتباطی ارزیابی کند.
یک روانشناس همچنین ارزیابیهایی را برای تعیین اختلاف بین دستاوردهای تحصیلی کودک و ضریب هوشی انجام میدهد. پس از تشخیص، پزشک در صورت وجود، درک و توضیح کاملی در مورد اختلال یادگیری (LD) ارائه میدهد. در کنار آن، آنها از خانواده حمایت عاطفی میکنند و همچنین به درمان سایر اختلالات همزمان کمک میکنند. آنها همچنین مراقبت ارائه میدهند و معلمان آموزش ویژه را که میتوانند در مطالعات کودک کمک کنند و آموزشهای اضافی در زمینههای کمبود ارائه میدهند، معرفی میکنند.
پاسخ ها